Kicsit megkésve bár, de törve nem, szeretnék pár szót ejteni kicsiny baráti társaságunk első tematikus estjéről, vagyis Cékla minden mennyiségben!
Persze az én alkotásom kakukktojásnak számított a céklapörkölt, céklás tésztasaláta, céklás brownie és társai között, de színében sikerült beépülnie :)
Mivel gyorsan kellett finomat sütnöm és nem régiben felfedeztem két hazai meggybefőttet (a'la anya), Meggyes clafoutis-ra esett a választás.
Kis tepsivel, alacsony darabok lettek csak belőle, így legközelebb érdemes lesz dupla adagot készíteni.
1 adaghoz: 16 dkg liszt, fél cs sütőpor, 12 dkg cukor (én sima kristálycukrot használtam, viszont ezzel elég édesre sikeredett, úgyhogy legközelebb mindenképpen csökkentett mennyiségben adagolom a cukrot), 2 dl joghurt (nálam ez epres joghurt volt natúr híján), 12 dkg margarin/vaj, 1 citrom reszelt héja, 1 egész tojás, 30 dkg meggy. A lisztet és a sütőport összekeverjük, külön tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, majd a tojással, jöhet a citromhéj, joghurt. Végül jön a sütőporos liszt. Sütőbe öntjük, majd belenyomkodjuk a meggyeket.
180 C-n aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Végül pedig a vendégek jóízűen fogyaszthatják. Meggyes sütim reklámarca barátnőm közkedvelt főhőse lett;)
:))) Csak viccből fényképeztem hozzá a madarat is, nem gondoltam, hogy ezt a képet rakod fel :DDD
VálaszTörlésDe hát ő egy Celeb :)))
VálaszTörlés