Ha már a kekszeknél tartunk, nézzünk csak egy kicsit könnyedebb verziót!
Mivel az elmúlt pár napban igyekeztem elmélyülni más, eddig számomra kevésbé alkalmazott alapanyag között és mivel kiürült a kekszes doboz -olyan pedig nálam nem lehet :)- új recept után néztem. Így esett a választás a Vörös áfonyás zabkekszre.
Hozzávalók:
- 15 dkg Graham-liszt
- 25 dkg zabpehely
- csipet só
- 18 dkg vaj/margarin
- 16 dkg barna cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1/2 tk sütőpor
- 10 dkg vörös áfonya
- fél citrom leve
A cukrot kikeverem a margarinnal, tojással, majd a száraz keverékkel, végül pedig az áfonyát is hozzáadom. Gombócokat formálunk (kb. 3 centi átmérőjű), vízbe mártott kanállal ellapogatjuk. Díszítésként a tetejére egész diót tettem. Sütő függő, de kb. 20 perc alatt készre sül 180 °C-n.
Remek tízórai, uzsonna, vagy vacsora egy joghurt és egy narancs mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése