2013. február 3., vasárnap

Kicsit könnyebben

Ha már a kekszeknél tartunk, nézzünk csak egy kicsit könnyedebb verziót! 
Mivel az elmúlt pár napban igyekeztem elmélyülni más, eddig számomra kevésbé alkalmazott alapanyag között és mivel kiürült a kekszes doboz -olyan pedig nálam nem lehet :)- új recept után néztem. Így esett a választás a Vörös áfonyás zabkekszre.

Hozzávalók:

  • 15 dkg Graham-liszt
  • 25 dkg zabpehely
  • csipet só
  • 18 dkg vaj/margarin
  • 16 dkg barna cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1/2 tk sütőpor
  • 10 dkg vörös áfonya
  • fél citrom leve
A cukrot kikeverem a margarinnal, tojással, majd a száraz keverékkel, végül pedig az áfonyát is hozzáadom. Gombócokat formálunk (kb. 3 centi átmérőjű), vízbe mártott kanállal ellapogatjuk. Díszítésként a tetejére egész diót tettem. Sütő függő, de kb. 20 perc alatt készre sül 180 °C-n.
Remek tízórai, uzsonna, vagy vacsora egy joghurt és egy narancs mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése